Welke informatie moet ik tonen op mijn website?

Inleiding
Vrijwel elke onderneming heeft tegenwoordig een eigen website. Dit is nodig voor het aanwenden van nieuwe klanten en/of het aanbieden van bijv. een klantenservice. Los van de regels waaraan u moet voldoen inzake het verwerken van persoonsgegevens via uw website zijn er ook een aantal gegevens die u op uw website moet vermelden en gegevens waarvan het raadzaam is deze op te nemen.

Welke gegevens moeten minimaal op mijn website?
Op uw zakelijke website dienen tenminste te worden opgenomen én dus ook te kunnen worden geraadpleegd uw NAW en KvK-gegevens. Dit is nodig zodat een potentiële klant weet met wie hij/zij zaken gaat doen. Daarnaast is het van belang dat u o.a. een privacyverklaring opneemt in uw website, zodat klanten weten en kunnen raadplegen hoe u (persoons)gegevens verwerkt. Het is noodzakelijk dat deze informatie dan ook openbaar inzichtelijk is voor iedereen.

Momenteel (nog) niet verplicht, wel geadviseerd:
Door de komst van de nieuwe btw-nummers bestaat er tegenwoordig een kleiner risico voor kleine zelfstandigen om hun btw-nummer te delen. Voorheen was het btw-nummer van een kleine zelfstandig gelijk aan het BSN-nummer, waardoor het sterk werd afgeraden dit nummer op te nemen op uw website, omdat dit fraudegevoelige informatie betrof.

Met de komst van de nieuwe btw-nummers kunt u ook voldoen door het telkens actief verstrekken van informatie over het btw-nummer aan uw klant, maar u mag en kunt er ook voor kiezen om deze informatie toegankelijk te maken op de plaats waar uw de diensten verricht of waar het contract wordt afgesloten. U kunt dus bijvoorbeeld het nummer vermelden op uw website, maar ook in de aanverwante documentatie of in de documentatie die is geïntegreerd in uw bestelprocessen.

Zeer geadviseerd, niet verplicht:
Het is zeer aan te raden algemene voorwaarden en evt. een klachtenregeling op te nemen op uw website op een centrale plek. Het is overigens niet zo dat door het opnemen van uw algemene voorwaarden deze ineens geldig zijn. Zie bijvoorbeeld ons artikel over de toepasselijkheid van algemene voorwaarden.

Hulp nodig bij dit onderwerp?

Stel uw vraag

Aangeboden door: https://www.rechtsbijstandvoorondernemers.nl

Dit artikel wordt regelmatig geactualiseerd, maar toch is het mogelijk dat de inhoud onvolledig en/of onjuist is.

Is dit antwoord nuttig? Ja Nee